Het Nationale Bibliotheekconres

Gisteren waren we op het Nationale Bibliotheekcongres in De Van Nelle Fabriek. Daar waren een heleboel mensen die bij alle bibliotheken in Nederland werken bij elkaar en daar konden wij mee praten en onze kast laten zien.

We hadden bij de entree van het congres een dromedaris en een guppy neergezet.

Verdomd als het niet waar is, daar loopt een…

Verdomd als het niet waar is, daar loopt een…

Bioluminescentie in guppenoog?

Bioluminescentie in guppenoog?

Het was een leuke dag met veel enthousiaste reacties en meerdere bibliotheken die onze kast op de kinderafdeling willen hebben.

Koen Perquin
Tools4schools onderwijsbeurs

Wij waren woensdag op de onderwijsbeurs Tools4Schools in Kortrijk!

We werkten samen met onze buren van Pardoes en Baeckens Books, zodat wij meer van onze kasten konden laten zien en hun boeken mooi konden uitstallen.

We hebben veel enthousiaste reacties gekregen en hopen nog vaker op deze beurs te exposeren.

Koen Perquin
De site is aangepast

We hebben de site een aangepast. Het is nog niet helemaal klaar. We willen ons meer gaan richten op FAQwerk als kast voor plekken waar kinderen zijn. School, crèche, BSO, bibliotheek, (kinder)boekenwinkel… En we hopen dat de site daar nu ook meer uitdrukking aan geeft.

Guppie links voor schoon vierkant.jpg
Koen Perquin
We maken nu ook kisten van gerecycled restafval.

We zijn begonnen met het upcyclen van restafval. Van kleine stukjes afvalhout maken we grotere platen, waar we nieuwe kisten van maken. FAQwerk is nu super circulair!

Koen Perquin
Fotos van objecten die je met de standaardset kunt maken.

Niet alles wat je met de standaardset kunt maken staat al op foto, maar toch al wel een paar dingen!

Koen Perquin
Sjouwen, bouwen en lachen!

FAQwerk deed mee aan het Bèta Challenge programma op Roncalli Mavo Rotterdam!

Leerlingen hebben verschillende ontwerpen gemaakt met kisten van FAQwerk, o.a. een kaptafel, kinderboekenkast, reusachtige schaar, een troon en natuurlijk een enorme ...

Misschien iets voor Durex?

Koen Perquin
Boekenkrukjes

Met de speciale halve kubus maak je gemakkelijk een krukje, kastje of bijzettafeltje. Er is een variant met riemen en een met stokken en je kunt er bij allebei (oude) boeken onder klemmen. Er kan een lade in, een lamp aan vast en er kunnen wieltjes onder. 

Koen Perquin
Kinderboekenkastfilm

Met FAQwerk maak je gemakkelijk en snel heel veel verschillende vormen boekenkasten. Kinderen kunnen met én in FAQwerk spelen.

Koen Perquin
Bar en spiraal-pilaarkast bij de Provincie Zuid-Holland

We hebben een koffiebar en een spiraalkast om een pilaar gebouwd bij de provincie Zuid-Holland.

Op de spiraalkast zie je ook nog de nieuwste toevoeging van FAQwerk, het kussentje. Die zijn er voor grote en kleine kubussen en zijn heel gemakkelijk vast en los te maken. Je kunt ze gebruiken als zitting en als rugleuning. 

Bij de bar zie je een houten stang. Die kun je ook zonder gereedschap aan en tussen kubussen vastmaken. Het is bij de bar de bedoeling dat er muntplantjes aan komen te hangen, maar je kunt er natuurlijk ook aan hangen als je dronken bent. 

IMG_8187.JPG
IMG_8192.JPG
IMG_8189.JPG
IMG_8202.JPG
Koen Perquin